Per a què fingim?

 

Les persones som realment fascinants… i és ben bé que cada persona és un món.

No obstant, he observat que tot i que no hi ha dos persones iguals, sí tenim comportaments socials idèntics, i avui vull compartir un que m’ha captat l’atenció.

Fingir: «Faig veure que…»

…que estic bé, que controlo la meva vida, que sóc feliç,  que gaudeixo de la meva família, feina, companys… que estic en camí d’assolir els meus somnis… i així podria enumerar un llista de situacions i sensacions positives que fan de mi un model a seguir per la resta de persones… i sense adonar-nos, creem un personatge car de mantenir que dista molt de com som realment.

I quan tornem a casa després d’una jornada d’estar fora, o entrem dins dels nostres «dominis» on no cal fingir, apareix el verdader jo. Un jo complert amb totes les virtuts i defectes. Amb les seves il·lusions i pors, amb les seves fortaleses i debilitats. Amb la seva forma de estar sent en aquest món. Per mi un «jo» molt més interessant que el perfil «Linkedin» que volem mostrar.

Per a què fingim doncs?

Senzill i comprensible: Fingim per sentir-nos acceptats, integrats.

Busquem l’aprovació en els altres. Es passem el dia calculant, verificant i modificant la nostra forma d’estar sent… pels adaptar-la a l’acceptació dels altres.

Que passaria si un dia, t’acceptes tal i com ets i ofereixes al món el tu complert?

Que creus realment que passaria?

Si ens acceptem tal i com som, amb tot el “pack” complert, es produeix el mateix efecte vers als altres. Apareix la compassió i legitimem a l’altre tal i com és, acceptant les seves virtuts i els seus defectes. En el moment que acceptem als altres també som capaços de perdonar i estimar sense condicions ni interessos.

 

Quan decidim estar sent així tot comença a encaixar.

 

 

2 respuestas a «Per a què fingim?»

  1. Totalment d’acord. Interessant article.
    M’ha recordat un escrit que he llegit fa poc i que em ve de gust compartir:
    – «Cap de nosaltres sortirà d’aquí amb vida. Així que per favor deixa de maltractar-te fins i tot amb els pensaments. Gaudeix de tot allò que et fa sentir feliç. Digues la veritat que portes al teu cor com un tresor amagat, sigues tonto, sigues amable, sigues raro. No hi ha temps per res més»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos
Responsable Activa't Coaching MT +info...
Finalidad Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimación Consentimiento del interesado. +info...
Destinatarios No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal +info...
Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos. +info...
Información adicional Puedes consultar la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra página de política de privacidad.